VilaWeb celebra els quinze anys amb una festa multitudinària a la redacció del diari

  • La festa serví per presentar nous productes, enfocats sobretot a la mobilitat, i per anunciar que VilaWeb tindria directors convidats durant quinze setmanes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una festa a la nova redacció de VilaWeb va servir per celebrar ahir els quinze anys del diari. Hi van prendre part uns tres-cents assistents, entre els quals l’ex-president Maragall, el president del parlament, Ernest Benach, consellers, rectors, escriptors, periodistes dels altres mitjans, músics, lectors i blocaires (vídeo).

Durant la celebració es va inaugurar oficialment la nova redacció del diari, al Raval de Barcelona, a càrrec del president del parlament català, Ernest Benach, que la va inaugurar enviant un missatge via Twitter. També va dir unes paraules el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras. Tant ell com Benach van elogiar el paper que ha fet aquests anys VilaWeb per obrir el camí digital al periodisme de casa nostra, amb mentalitat de Països Catalans i amb compromís de país.

Els parlaments inicials havien estat del director de VilaWeb, Vicent Partal, i de l’editora, Assumpció Maresma, que van aprofitar l’ocasió per presentar nous productes que complementaran l’oferta informativa del diari. Maresma va reclamar respecte a la premsa digital, ‘que ja ha assolit la majoria d’edat’, però que encara no té el reconeixement que caldria, malgrat les grans xifres d’audiència. També va insistir en el compromís de VilaWeb amb la Ciutat Vella i va demanar un esforç col·lectiu per a posar aquest barri de Barcelona al centre de la vida ciutadana.

Els centenars de convidats que van participar en la celebració van poder sentir l’actuació musical de Guillamino, que va interpretar una versió del ‘País petit’ de Lluís Llach i que va amenitzar la festa amb música d’ambient. Pep Gimeno Botifarra va acabar la festa entonant una albada en honor de VilaWeb.

Abans els convidats havien pogut assaborir una aigua de València mentre visitaven la nova redacció. Un dels primers a arribar va ser l’ex-president Pasqual Maragall, que es va interessar molt per la recuperació de la fusteria convertida en redacció de VilaWeb. També van venir, en representació del govern, els consellers Tresserras, Ausàs i Tura. I entre els polítics, Oriol Pujol, els regidors de Barcelona Joaquim Forn, Jaume Ciurana i Ramon García Bragado, Katy Carreras, en representació de Jordi Hereu, l’ex-conseller Carles Solà i el dirigent de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego.

De periodistes, hi havia els directors dels diaris Avui i El Punt, Xevi Xirgo i Ferran Espada, el director del Temps Àlex Millan, i els ex-directors d’El Periódico i La Vanguardia, Antonio Franco i Lluís Foix. En representació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, va venir a la festa el president, Enric Marín. Periodistes coneguts com Josep Maria Espinàs, Salvador Alsius, Vicent Sanchis o Joaquim Maria Puyal compartiren també comentaris i conversa.

Més assistents: el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; els escriptors Matthew Tree, Najat El Hachmi, Joan Rendé, Daniel Cassany i Jaume Subirana; el director de la Institució de les Lletres Catalanes Oriol Izquierdo; Ramon Font, president del Consell de l’Audiovisual i Josep Pont, conseller, i el president del CONCA, Francesc Guardans; l’ecòleg Ramon Folch, el cineasta Ventura Pons, el president del Port de Barcelona, Jordi Valls, i una trentena llarga dels pioners d’internet del nostre país.

L’esdeveniment es va poder seguir a través d’un xat que va estar actiu quinze simbòliques hores i amb les piulades de Twitter, sota l’etiqueta #15vilaweb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any