Aung San Suu Kyi, finalment en llibertat

  • Més d'un miler de seguidors de la dirigent opositora birmana s'apleguen davant de casa seva, desafiant les forces de seguretat del règim

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.11.2010 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La dirigent opositora birmana i premi Nobel de la pau, Aung San Suu Kyi, ha quedat finalment en llibertat avui, quan s’acabava el termini d’arrest domiciliari a què havia estat condemanda fa un any i mig. De seguida que s’han retirat les barricades de davant de casa seva, ha sortit a saludar els milers de seguidors que s’hi aplegaven. Suu Kyi, que ha passat quinze dels últims vint anys empresonada, ha demanat unitat al poble birmà.

Desenes de persones es van començar a concentrar ahir davant la seu de l’LND a Rangun per expressar el seu suport a la històrica dissident i cap del partit. S’hi van augmentar lleugerament les mesures de seguretat, al voltant del domicili de Suu Kyi, a la zona del llac Inya i a l’avinguda de la Universitat.

Les discrepàncies entre Suu Kyi, que exigia la llibertat incondicional, i la junta militar que governa el país, que volia limitar-ne moviments, havien endarrerit l’alliberament.

L’activista va guanyar el 1990 les eleccions birmanes, però la junta militar no va acceptar els resultats. Diumenge passat hi va haver novament eleccions, en què el partit de Suu Jyi, la Lliga Nacional per la Democràcia (LND), no va poder participar i va fer una crida al boicot.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any