David Martínez Madero, nou director de l’Oficina Antifrau

  • El tripartit ha votat a favor del nomenament i CiU i PP s'hi han abstingut

VilaWeb
Redacció
20.05.2009 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament ha aprovat el nomenament del fiscal David Martínez Madero com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Ho ha fet amb els vots del tripartit i dos del grup mixt, ja que el parlamentari Antonio Robles no hi era present. CiU i PP s’han abstingut en la votació d’aquest nomenament i, a més, tots dos partits han expressat la seva disconformitat, després d’haver-se oposat a la modificació de la llei de l’Oficina Antifrau.En efecte, el 6 de maig passat el tripartit va aconseguir finalment d’aprovar al parlament la modificació de l’Oficina Antifrau amb els vots en contra de CiU, PP i Ciutadans. La qüestió va arribat al ple després que, aquest mateix matí, CiU s’hagués quedat sola en la seva reclamació de portar la llei al consell consultiu. Els representants del tripartit i del PP hi votaren en contra, de manera que la modificació del text es va votar al ple del parlament.

David Pérez, del PSC, ha dit que havia estat ‘un procés consensuat’ i que s’havien aprovat cinquanta esmenes de CiU. ‘Ha passat dues vegades pel Consell Consultiu’, ha recordat. Per la seva part, Laia Ortiz, d’ICV-EUiA, ha indicat que ‘no tocava parlar de la llei ni del candidat perquè això ja s’havia fet’. ‘No volem allargar debats perquè és fruit d’una resistència a aplicar una llei que és vigent’, ha dit, i ha afegit: ‘Volem que l’oficina es posi en marxa al més aviat possible’.

Per la seva part, el parlamentari d’Esquerra Xavier Vendrell ha dit que aquest era un debat que tenia esgotats els parlamentaris. ‘On és el sentit, el respecte per les institucions democràtiques pel país i lleis aprovades pel Parlament?’, ha demanat.

José Domingo, del Grup Mixt, ha dit que votarien a favor de Madero i que ja hi hauria ocasió de veure si havien encertat.

Abstencions de CiU i PP

El diputat de CiU Lluís Corominas ha començat la seva intervenció criticant de nou l’organisme, ja que, al seu parer, ‘no té cabuda en l’ordenament jurídic’. No obstant això, ha indicat que avui es votava el candidat a dirigir l’oficina, al marge del que el seu partit pensi de l’òrgan. ‘El grup vol fer palès el respecte i la consideració per la sòlida trajectòria professional de Madero’, ha dit moments abans d’anunciar que CiU s’abstindria.

Belén Pajares, del PP, també ha anunciat que el seu partit s’abstindria. Pajares ha qüestionat la normativa, en considerar que el tripartit ‘ha volgut tirar endavant sigui com sigui l’Oficina Antifrau’. ‘Nosaltres tenim un altre model d’Oficina que té adscripció a la Sindicatura de Comptes’, ha manifestat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any