‘El Cant dels Ocells’ d’Albert Serra triomfa a la gala dels premis Gaudí de cinema

  • Guanya el Gaudí al millor film, millor director i millor fotografia · Jordi Dauder i Anna Lizaran s'enduen els premis a millors actor i actriu

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2009 - 06:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film d’Albert Serra ‘El Cant dels Ocells‘ va ser el gran triomfador de la primera gala de lliurament dels premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català: va aconseguir els premis Gaudí al millor film de parla catalana, al millor director i a la millor fotografia. Anna Lizaran va emportar-se el Gaudí a la millor actriu, l’únic que va aconseguir el film de Ventura Pons, ‘Forasters‘, i Jordi Dauder va guanyar el Gaudí al millor actor per ‘Azaña’.Per raons profesionals, Dauder no va poder assistir a la cerimònia. Toni Verdaguer va recollir el guardó en nom seu i va llegir unes paraules de l’actor, en què destacava la satisfacció per haver encarnat un polític que havia lluitat pels ideals republicans.

‘Vicky Cristina Barcelona’, produïda per Jaume Roures, també va rebre tres guardons: millor film de parla no catalana, millor actriu secundària (Penélope Cruz) i millor música original (Giulia y los Tellarini).

‘Bienvenido a Farewell-Gutmann’ va obtenir el premi al millor guió, escrit per Xavi Puebla i Jesús Gil Vilda, i Pep Antón Muñoz, intèrpret en aquesta producció, es va endur el premi al millor actor secundari.

La gala fou presentada per l’actriu Clara Segura i es va retransmetre en directe per TV3. El guardó són unes estatuetes de bronze inspirades en les xemeneies de la Pedrera. La recentment creada Acadèmia de Cinema Català la presideix actualment Joel Joan.

Millor film, però poca difusió

Tot i ser la gran triomfadora de la gala d’ahir al vespre, ‘El Cant dels Ocells’ només s’ha pogut veure de manera regular a tres sales de cinema del nostre país. Encara es pot veure a dues d’elles: al Casabalanca Gràcia de Barcelona, de dimarts a dijous en doble sessió a les 16.00 i les 20.00, i als cinemes Maldà, els dimarts a les 16.20 i la resta de dies a les 15.45. Albert Serra va explicar a VilaWeb els secrets de la producció d’aquesta peculiar visió dels tres reis mags en aquesta entrevista amb vídeo.

Enllaços
Entrevista de VilaWeb TV amb Albert Serra, sobre ‘El Cant dels Ocells’: ‘He muntat la pel·lícula davant una foto del Papa i una de Stalin’ (15/05/2008).
Breu biografia d’Albert Serra a la Nit a VilaWeb: Albert Serra toca el cel (15/05/2008)
Webs a Nosaltres.cat: Cinema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any