Ja està la venda 'Ni l'apuntador', de Pep Quintana

Ja està la venda 'Ni l'apuntador', de Pep Quintana

Amb aquest títol, Els llibres del Setciències arrenquen de nou amb embranzida · Ja tenen més propostes sobre la taula, que s'editaran en els pròxims mesos

Pep Quintana i Riera (Arenys de Mar, 1949) publica un llibre de contes -'Ni l'apuntador'- que traspua sensibilitat, ironia i, fins i tot en algun cas, una innocència gairebé infantil.Els contes són fragments de realitat passats pel sedàs de l'autor, que aquest cop ens acosta a la mort d'una forma quotidiana i, fins i tot, simpàtica.

Els miquelets de l'Ermengol Amill tornen a Arenys

Els miquelets de l'Ermengol Amill tornen a Arenys

El 23 de febrer es recrearà el desembarcament que es va produir fa 300 anys a les platges d'Arenys

Sant Pol quina hora és?

Sant Pol quina hora és?

15 de febrer de 1714, mort i renaixement d’un poble

Sant Pol de Mar, en el marc dels actes de celebració del Tricentenari, recrearà els fets del 15 de febrer de 1714 que van conclore amb l'incendi i la destrucció de gran part del poble. Les tropes borbòniques van voler acabar de socarrel amb un dels punts de subministre marítim a la Barcelona assetjada. 15 dies abans les tropes d'Ermengol Amill havia fet rendir la guarnició, la represàlia borbònica acabaria amb el poble en flames i la destrucció del campanar. Es d'aquests fets que neix la dita de "Sant Pol quina hora és?". La commeoració es farà aques dissabte 15 de febrer.

Els programes de Sant Zenon digitalitzats i accessibles per Internet

Els programes de Sant Zenon digitalitzats i accessibles per Internet

Ha estat un treball de digitalització realitzat des de la Biblioteca d'Arenys

Vols tenir un bloc? Arenys.Org te l'ofereix a arenyautes.cat!

Anuncis classificats gratuïts al Suro

Descobreix l'univers areny@uta a Netvibes!

Cursos d'Informàtica a l'Ateneu Arenyenc a càrrec d'Arenys.Org

S'ha mort Gabriel García Márquez, un dels grans noms de la literatura universal

'García Márquez segons Tísner', article al bloc de Xulio Ricardo Trigo sobre el traductor de 'Cent anys de soledat' al català.

S'ha mort Gabriel García Márquez, un dels grans noms de la literatura universal

El periodista i escriptor colombià s'ha mort a la ciutat de Mèxic, a vuitanta-set anys d'edat

El periodista i escriptor colombià Gabriel García Márquez, premi Nobel de literatura, es va morir ahir a la ciutat de Mèxic a vuitanta-set anys d'edat. Márquez ha estat un dels noms més importants de la literatura sud-americana en espanyol i va residir uns quants anys a Barcelona. En les seves obres, Márquez va crear un món ple de mites, entre els quals sobresurt el de Macondo.

Un govern de concentració hauria de gestionar la construcció del nou estat, segons Rull

'Si el poble decideix crear una nova realitat, un nou estat, el govern tindrà la funció principalíssima de fer-ho, i es necessitarà un govern molt ampli, transversal, potent, inclusiu, amb moltes forces', diu Josep Rull (CDC).

'Ara veuràs, català de merda'

'Ara veuràs, català de merda'

Un jove afeccionat del Barça, que duia estelada, denuncia l'agressió per part d'un grup d'agents de la policia espanyola a Mestalla

Dies de processons

Dies de processons

D'Alcoi a Girona i de Perpinyà a Sineu, passant per l'Alguer, us proposem un recull de les processons i passions més interessants d'aquests dies

Per Setmana Santa hi ha processons i representacions de la passió i del viacrucis en molts indrets del país. Com cada anys, tot seguit fem un recull de les propostes més destacades d'aquests dies, de punta a punta del territori.

Divendres Sant és dia de processons. La més antiga és la de la 'Sanch', de Perpinyà, amb gairebé sis segles d'història. Per les portes de l'església de Sant Jaume passa el condemnat, tot de vermell, envoltat pels penitents negres.

Súria, capital de les caramelles

Súria, capital de les caramelles

Aquesta tradició pasqual també es manté en uns quants municipis més del país

Últimes notícies

Agències

Opinió

 • Mail Obert

  Pere Cardús

  Per una reforma constitucional

  Les coses bones i les dolentes s'encomanen. Vull dir que, quan hem vist fer sempre les coses d'una mateixa manera, el risc més gran és de pensar que no es poden fer d'una manera diferent. Probablement, encara es transmeten més les dolentes que no les bones. Em sembla que diuen que és molt més fàcil que un pare estovi els seus fills si de petit va ser estovat pel seu pare. Ep:  que n'hi ha més probabilitats, no pas que hi sigui predestinat. I aquesta és la lliçó que ens ha de servir. En el nostre cas, el dels catalans, la memòria i el record d'allò que hem vist fer han de servir per a evitar que es repeteixi i, encara més, de repetir-ho nosaltres.

  + article

 • Editorial

  Vicent Partal

  I què hi feia a Kuwait?

  L'avaria, una altra, de l'avió oficial i les complicacions de Juan Carlos per a arribar a temps a la final de València han posat el focus sobre aquest viatge del monarca i un grup d'empresaris a Kuwait. Què hi feien? Què venien i a qui? I per què els acompanyava Juan Carlos.

  + article

Vilaweb TV

20:0017.04.2014

300 contes per a un Tricentenari: No estic per musiques

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre.

 

Destacats

 • 17.04.2014

 • 16.04.2014

 • 16.04.2014

 • 15.04.2014

 • 15.04.2014

 • 15.04.2014

 • 15.04.2014

 • 14.04.2014

 • 12.04.2014

 • 12.04.2014

 •  

Classificats

Cercador

Blocs

I ara sí, finalment, s'abaixa el teló. Jo em retiro d'escena, però l'obra continua

I ara sí, finalment, s'abaixa el teló. Jo em retiro d'escena, però l'obra continua

Raül Romeva

La vida són cicles, inicis i finals, transicions entre moments, experiències dinàmiques, una successió d'entreactes. Tot allò que comença necessàriament s'acaba, més tard o més d'hora, millor o pitjor, amb més encerts o amb més dolor.