BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

La plataforma Zoo XXI, formada per Allibera! i la Fundació Franz Weber, ha impulsat una iniciativa ciutadana amb la recollida de 14.000 signatures per transformar el Zoo de Barcelona en un zoològic més ètic i conservacionista.

Els organitzadors tenen 120 dies per aconseguir totes aquestes rúbriques –ja disposen de 400–, que portaran al ple municipal perquè s’aprovi el seu model de zoològic, ha informat aquest dimarts l’entitat en un comunicat.

Reclama treballar per reintroducir espècies que estan en programes de criança, i deixar de costat la visió “mercantilista i colonialista” del zoo actual, abandonant la reproducció d’animals exòtics que no estan en perill d’extinció.

També advoca per posar l’accent en el benestar dels animals, evitant la bullícia per a la diversió del visitant, i passar de l’exhibició a l’observació, a través d’un model educatiu basat en l’empatia cap als animals.

A més, defensa una major transparència de l’ens i major presència d’universitats, ONG i associacions veïnals i educatives per conformar una fundació capaç de prendre decisions centrades en “la ciència, l’ètica i el bé comú”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]