Featured Video Play Icon

L’agència de notícies Associated Press i l’arxiu British Movietone han començat a afegir als seus comptes respectius de YouTube fins a 550.000 vídeos històrics, amb més d’un milió de minuts en conjunt. La pujada més voluminós fins ara de vídeos de grans moments de la història abasta esdeveniments des del 1895 fins ara de tots els àmbits, de la política a l’esport, passant per la moda, la ciència, el lleure…

Entre els centenars de milers de vídeos carregats a YouTube, hi podem descobrir imatges del festival de Woodstock (1969), un reportatge sobre l’assassinat de Martin Luther King, l’aterratge de l’Apollo 11 a la Lluna, l’alliberament de Nelson Mandela i de l’home plantat davant els tancs a la plaça de Tiananmen de Pequín.

També s’hi pot veure el gran terratrèmol de San Francisco (1906), l’atac japonès a la base de Pearl Harbour (1941), l’històric discurs de John Fitzgerald Kennedy a Berlín (1963) i la caiguda del mur (1989), a més d’una entrevista a la cantant anglesa Amy Winehouse parlant de la fama el 2004.

Cercant-hi imatges relacionades amb el nostre país, es poden descobrir vídeos de l’ofensiva de les tropes sedicioses de Francisco Franco a Catalunya i de la retirada republicana:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.