Després de Netflix i d’Amazon, ara Google també s’aboca a crear i produir continguts exclusius i originals. El cercador californià estrena avui Youtube Red Originals, una plataforma de productes audiovisuals propis en format ‘freemium’, amb una oferta sense publicitat, possibilitat d’enregistrar-los per visualitzar-los posteriorment sense connexió i la subscripció gratuïta a Google Play Music. De moment l’oferta s’ha llançat únicament als EUA, per una dotzena d’euros mensuals.

Des d’avui, doncs, el nou servei inclou programes, documentaris, sèries i films produïts en exclusiva per Google amb ‘youtubers’ que tenen milions de seguidors, com ara PewDiePie i Lilly Singh.

Els continguts exclusius són un nou terreny d’interès per a les grans companyies d’internet, amb l’objectiu tant de captar usuaris i subscriptors com de disposar dels lucratius drets d’autor.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.