El president Ximo Puig considera ‘raonable’ la posició del govern espanyol per a desblocar la del vaixell Open Arms i ha expressat la disposició del País Valencià d’acollir part dels migrants que puguin ser derivats a l’estat espanyol. ‘El govern ens va traslladar la seva posició, que és raonable i en la qual coincidim’, ha explicat Puig en una entrevista a la Cadena Ser. La Generalitat Valenciana ja s’havia posat disposició setmanes enrere després de l’oferiment de Joan Ribó, batlle de València. Això no obstant, a l’entrevista Puig ha remarcat que ‘qui en té i tenia la responsabilitat és Itàlia’.

Espanya, Portugal, França, Alemanya, Romania i Luxemburg van comunicar ahir a la tarda a Itàlia que acolliran les persones salvades per l’Open Arms, però no es va informar del nombre que n’acollirà cada estat. De fet, el primer ministre Giuseppe Conte va explicar que encara hi podria haver més països involucrats en el repartiment dels migrants.

Evacuen quatre migrants més de l’Open Arms, que encara no té permís per a atracar a Lampedusa

Amb tot, Puig ha reconegut que encara no ha parlat amb l’executiu espanyol sobre la destinació dels migrants de l’Open Arms que pugui acollir l’estat espanyol. ‘Aquesta qüestió no s’ha abordat però hi estem disposats; les comunitats autònomes han de tenir una visió solidària perquè Espanya és així, la nostra ciutadania és així i els governants hem de representar adequadament els ciutadans, que són solidaris’, ha indicat.

Ha recordat, així mateix, que l’estat espanyol ‘és el país europeu que acull més immigrants’ i ha lamentat que n’hi hagi d’altres que ‘estan boicotejant un espai de solidaritat que es troba en els principis europeus’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.