vox zarzuela
Captura d'un dels mapes elaborats per ElDiario.es.

Vox ha guanyat a la secció censal on hi ha el Palau de la Zarzuela, residència de la família reial espanyola. Segons un mapa que ha publicat ElDiario.es, a la secció censal de la Zarzuela hi va haver 442 vots, cosa que representa una participació del 73%. Amb 166 vots, Vox va imposar-se amb molta diferència. El PP va ser segon (96), el PSOE tercer (86), Ciutadans quart (61) i Unides Podem cinquè (33).

Pel que fa als blocs, la triple dreta va arrasar, amb el 71,3% dels vots, arraconant el bloc de l’esquerra espanyola.

Els reis espanyols no voten, però alguns membres de la casa reial han donat suport al partit ultra. Segons que va publicar El Economista, la cosina segona de Felipe VI Olivia Ana Garrigues de Borbó va ser suplent a la llista de la ultradreta a Àvila. I alguns mitjans també han relacionat els nebots del rei espanyol Victoria Federica i Froilán amb la formació.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.