El dijous 18 d’abril finalitza el termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions a Les Corts del 28 d’abril. Podran emetre-ho els electors que prevegin que no estaran a la localitat on els correspon o no puguin personar-se en el col·legi electoral.

El termini per a demanar-ho personalment està obert fins al 18 d’abril en qualsevol oficina de Correus. També s’ha de sol·licitar el certificat d’inscripció en el cens electoral dirigit a la delegació provincial de l’oficina del cens electoral, recorda la Generalitat en un comunicat.

En l’oficina postal, els interessats han de presentar el seu DNI original, ja que no és admissible una fotocòpia. Correus remetrà la sol·licitud a la direcció provincial de l’oficina del cens en un termini de tres dies.

Després d’aquest procés es comprovarà la inscripció en el cens, es realitzarà l’anotació corresponent perquè el dia de les eleccions no es realitzi el vot en persona i s’estendrà el certificat sol·licitat. Per tant, una vegada admesa la sol·licitud ja no es podrà votar personalment.

L’oficina del cens electoral remetrà per correu certificat la documentació electoral al domicili indicat en la sol·licitud de vot per correu, o en defecte d’això al que figuri en el cens. Aquesta documentació es remetrà entre el dilluns 8 i el diumenge 21 d’abril.

Votació del 8 al 24 d’abril

Les persones que opten per aquest sistema, una vegada rebuda tota la documentació, podran votar per correu certificat entre el dilluns 8 i el dimecres 24 d’abril. L’enviament anirà dirigit la mesa electoral i no necessita franqueig.

La informació detallada sobre el procediment a seguir per a sol·licitar el vot per correu o per a altres informacions del procés electoral es pot consultar en la web de la Generalitat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb