El dijous 18 finalitza el termini per a demanar el vot per correu per a les eleccions a les Corts

  • Es podrà votar per correu certificat entre el dilluns 8 i el dimecres 24 d'abril

VilaWeb
Europa Press
03.04.2019 - 16:34

El dijous 18 d’abril finalitza el termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions a Les Corts del 28 d’abril. Podran emetre-ho els electors que prevegin que no estaran a la localitat on els correspon o no puguin personar-se en el col·legi electoral.

El termini per a demanar-ho personalment està obert fins al 18 d’abril en qualsevol oficina de Correus. També s’ha de sol·licitar el certificat d’inscripció en el cens electoral dirigit a la delegació provincial de l’oficina del cens electoral, recorda la Generalitat en un comunicat.

En l’oficina postal, els interessats han de presentar el seu DNI original, ja que no és admissible una fotocòpia. Correus remetrà la sol·licitud a la direcció provincial de l’oficina del cens en un termini de tres dies.

Després d’aquest procés es comprovarà la inscripció en el cens, es realitzarà l’anotació corresponent perquè el dia de les eleccions no es realitzi el vot en persona i s’estendrà el certificat sol·licitat. Per tant, una vegada admesa la sol·licitud ja no es podrà votar personalment.

L’oficina del cens electoral remetrà per correu certificat la documentació electoral al domicili indicat en la sol·licitud de vot per correu, o en defecte d’això al que figuri en el cens. Aquesta documentació es remetrà entre el dilluns 8 i el diumenge 21 d’abril.

Votació del 8 al 24 d’abril

Les persones que opten per aquest sistema, una vegada rebuda tota la documentació, podran votar per correu certificat entre el dilluns 8 i el dimecres 24 d’abril. L’enviament anirà dirigit la mesa electoral i no necessita franqueig.

La informació detallada sobre el procediment a seguir per a sol·licitar el vot per correu o per a altres informacions del procés electoral es pot consultar en la web de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any