El fabricant alemany d’automòbils Volkswagen pagarà vuit-cents trenta milions d’euros a clients alemanys afectats per la manipulació de motors dièsel, en el cas conegut com a ‘Dieselgate’, després d’arribar a un acord extrajudicial de compensació amb una associació de consumidors que representa uns quatre-cents mil clients. Segons un comunicat de l’organització Verbraucherzentrale Bundesverband (vzbv) les indemnitzacions oscil·laran entre els 1.350 i els 6.257 euros segons el model del cotxe i l’any de compra del vehicle. El cas es va descobrir quan la companyia va instal·lar un software en milions de vehicles que manipulava les dades d’emissions contaminants per superar les proves mediambientals.

En un comunicat, el grup de consum alemany ha explicat que aproximadament dos-cents seixanta mil consumidors que es van sumar al cas poden rebre entre 1.350 i 6.257 euros, segons el model i l’edat del cotxe. Aquells que vulguin refusar l’oferta encara poden presentar reclamacions individuals a l’octubre,han indicat.

Els consumidors que es van unir al cas de vzbv però no vivien a Alemanya en el moment en què van comprar el cotxe o van comprar el vehilce a partir del 2016 no estan inclosos en aquest acord. Els consumidors de Bèlgica, Itàlia, Portugal i l’estat espanyol també han denunciat el fabricant de vehicles per l’escàndol de la manipulació dels motors dièsel.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb