Facebook

El periodista Samuel Gibbs, de The Guardian, comparteix un problema amb mitja humanitat: la bateria del mòbil se li fon en un tres i no res. No s’ha volgut quedar plegat de braços i ha investigat què passa, per exemple, si desinstal·la l’aplicació de Facebook de l’iPhone i hi entra a través del navegador Safari. La resposta, l’ha sorprès: ha comprovat que l’autonomia del mòbil augmenta ben significativament, d’un 15%. En un altre estudi recent fet amb mòbils Android, el percentatge arriba al 20%.

L’aplicació de Facebook, present en la majoria de mòbils intel·ligents, consumeix força bateria fins i tot quan no es fa servir. Ho va detectar Gibbs amb el seu iPhone 6S Plus: durant una setmana va substituir l’ús de l’aplicació específica per la web de Facebook, perfectament adaptada al navegador Safari i de mitjana la bateria durava un 15% més. I no sols això: esborrant l’app també va guanyar 500 megues d’espai extra al mòbil, un altre problema molt comú entre els usuaris de telèfons intel·ligents sobrecarregats d’imatges, música, fitxers i aplicacions.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb