El Consell Consultiu de les Illes Balears dóna el vist-i-plau al decret que regula el català a la sanitat pública. Només un dels membres ha emès un vot particular contra la norma que preveu que el català sigui un requisit per treballar a la sanitat pública. Amb tot, el nivell lingüístic exigit s’ha rebaixat i s’ha establert una moratòria de dos anys per a aprendre la llengua.

L’executiu l’aprovarà previsiblement divendres de la setmana vinent, dia 23. Serà una setmana més tard de la data prevista, quan el jurista que no n’és favorable hagi justificat la seva posició. Tanmateix, el dictamen no és vinculant.

L’aprovació del Consell de Govern és el pas necessari per a poder convocar oposicions. Hi ha previstes més de 4.600 places. Si és aprovat, el govern espanyol ja ha anunciat que l’impugnarà.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb