Featured Video Play Icon

Una senyora recrimina a un dels membres del Banc Expropiat de Gràcia la seva actitud. En el vídeo que ha publicat avui La Vanguardia i que ha esdevingut viral, la senyora, que suposadament és una veïna del barri i que dies després VOX ha reivindicat com a militant seva, els comença dient: ‘si sabeu d’algun lloc on jo pugui anar a viure sense pagar, perquè vaig malament de diners…?’. Els manifestants li diuem que al Banc Expropiat no hi viu ningú, ‘que és un casal pel poble, per a tothom, per fer-hi activitats’.

Ella insisteix: ‘No, no. El casal té un amo…’ Li responen: ‘És del poble’. I ella continua: ‘Si agafo una cosa que és del poble, que no és meva…’, i la frase no es pot sentir fins al final, perquè aturen un moment l’enregistrament.

Després recorda que Xavier Trias va pagar el lloguer del local durant un any. ‘Doncs aquests diners també ens els ha robat, a tots els ciutadans de Gràcia, de Barcelona i de Catalunya, i els ha de tornar’. Els manifestants li pregunten si això és culpa seva. ‘Naturalment, haver-lo pagat vosaltres’, els respon.

Durant la setmana que fa que dura el conflicte arran del desllotjament del Banc Expropiat, les imatges de veïns del barri han servit sovint per reforçar el missatge de suport o de crítica (com aquest cas) als activistes i als ocupants del local. Com aquest vídeo en què una veïna critica el desallotjament:

En algun cas, de crítica a l’actuació policíaca, com en la fotografia viral que va fer Sergi Alcázar per al Nacional:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb