El PNB ha donat el vist-i-plau avui al pressupost del govern espanyol, que preveu una inversió de 570 milions d’euros al País Basc. Així doncs, els nacionalistes bascs s’han desdit del compromís de no negociar ni aprovar el pressupost espanyol mentre el 155 fos vigent i es mantingués la suspensió de l’autogovern de Catalunya.

Segons que ha explicat el partit, ho fa ‘per responsabilitat’ i perquè el 155 té data de caducitat. No obstant això, els dirigents del PNB havien negat diverses vegades que negociessin res amb el govern espanyol perquè, deien, el 155 també era un perill per a l’autogovern del País Basc.

Dos d’aquests dirigents són el president del partit, Andoni Ortuzar, que ho va dir durant la commemoració de l’Aberri Eguna el primer d’abril. I el portaveu del PNB al congrés espanyol, Aitor Esteban.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.