El Brasil ha estat eliminat en el Mundial de Futbol femení després d’haver perdut 2 a 1 a la pròrroga contra França. Marta, una de les millors jugadores de la història i que té el rècord de gols en les copes del món, s’ha acomiadat emocionada dels aficionats. Encara sobre la gespa, entrevistada per un periodista, ha donat una lliçó a les futures generacions de futbolistes. ‘El futbol femení depèn de vosaltres per sobreviure. Penseu-ho i valoreu més les coses’, ha dit.

Sentiu ací el discurs:

Ací la transcripció:

«Perdona que m’emocioni, és un moment molt emocionant; jo voldria somriure, plorar d’alegria. I crec que això és primordial, la gent ha de plorar al començament per  somriure al final. Això que vull dir és que cal voler fer les coses. Entrenar més. Estar llesta per a jugar noranta minuts o trenta més que no dura un partit. I això dic a les nenes. No sempre tindreu una Formiga, una Marta o una Cristiane. El futbol femení depèn de vosaltres per sobreviure. Penseu-ho i valoreu més les coses. Ploreu al principi per poder somriure al final.»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.