Featured Video Play Icon

Pablo Iglesias ha anat avui a Barcelona per a presentar la coalició entre Podem, ICV i EUiA a les eleccions espanyoles vinents. Durant la conferència de premsa els periodistes han preguntat al líder de Podem si respectaria un procés constituent que surti del parlament català. I Pablo Iglesias ha dit: ‘Ens comprometem a respectar la voluntat democràtica expressada democràticament pels catalans i les catalanes. Sense cap dubte. La manera com es pugui concretar jurídicament, segurament, com sap tot el món, presentarà dificultats. Nosaltres ens comprometem a aplicar les vies més operatives, més efectives perquè puguem eliminar totes aquestes dificultats.

us oferim la seva resposta transcrita:

—Us comprometeu a respectar el procés constituent que surti del parlament català?
—Hi insisteixo perquè no hi hagi dubtes. Ens comprometem a respectar la voluntat democràtica expressada democràticament pels catalans i les catalanes. Sense cap dubte. La manera com es pugui concretar jurídicament, segurament, com sap tot el món, presentarà dificultats. Nosaltres ens comprometem a aplicar les vies més operatives, més efectives perquè puguem eliminar totes aquestes dificultats. Quan parlem de la necessitat d’un procés constituent no estem posant una excusa, no estem dient que l’espai de decisió és un altre. Estem intentant d’imaginar com es pot articular jurídicament una cosa que fa quaranta anys les elits catalanes, juntament amb les elits espanyoles, van decidir tancar a pany i forrellat. Nosaltres diem: el cadenat que va posar el senyor Pujol nosaltres el volem obrir per tal que totes les opcions siguin possibles. I ho dic jo, que no vull que Catalunya se’n vagi d’Espanya, però que entén que el futur dels catalans i les catalanes és a ells que els correspon decidir per quins camins transita. I les propostes que fem van en la direcció no d’enfrontament, ni de guanyar unes eleccions, ni d’acumular poder institucionals per a negociar competències, sinó amb la voluntat sincera que la voluntat dels catalans i les catalanes tingui una expressió jurídica viable.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.