Iceta

El ple del parlament impedirà que Miquel Iceta sigui designat senador autonòmic. D’aquesta manera, el primer secretari del PSC no podrà presidir la cambra alta espanyola, tal com vol el president espanyol, Pedro Sánchez. En una entrevista a la Sexta, Iceta ha dit que ERC i JxCat vulneraven el dret del PSC d’escollir el senador que els pertocava. Per això, ha avisat que els socialistes presentarien un recurs al Tribunal Constitucional si finalment no era escollit.

Al final de l’entrevista, el periodista Antonio García Ferreras ha lamentat que un home que havia ‘intentat bastir ponts’ pogués ser ‘dinamitat’ en el ple de demà. ‘Ja va passar a Sarajevo, la primera cosa que va caure va ser el pont’, ha contestat Iceta, que ha afegit que a Catalunya hi havia gent que vivia del conflicte i se sentia còmoda amb la situació política actual, en referència a l’independentisme.

Bosch li demana que reflexioni

El conseller d’Afers Estrangers, Alfred Bosch, ha demanat a Iceta que ‘reflexioni’ i ha dit que considera ‘desafortunat’ comparar ‘un drama humà’ com el que es va viure a la ciutat amb una situació personal. ‘Jo li diria al senyor Iceta que reflexioni, perquè les declaracions tampoc ajuden a fer que la gent que viu a Bòsnia entengui gaire les seves posicions’, ha assenyalat. Bosch també ha recordat que a Sarajevo ‘no es va volar ni un pont’ i per això considera que Iceta ‘s’ha equivocat’.

Bosch ha fet aquestes declaracions en la presentació d’una rapsòdia que homenatja Catalunya a Zagreb, enmig d’un viatge oficial que el portarà a Sarajevo aquest dijous.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.