Els actes institucionals de la Diada comencen avui a l’Auditori del Parlament amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la cambra a Carola Rackete i Òscar Camps. El president de la cambra catalana, Roger Torrent, ja va anunciar el guardó el mes de juliol i en va destacar la determinació en la defensa dels drets humans de l’activista i de la marina, que enguany han desafiat governs europeus per dur a terme tasques de salvament de migrants al Mediterrani.

A finals de juny, el vaixell de Proactiva Open Arms va desoir el govern espanyol i va salpar per reprendre les operacions de rescat malgrat portar sis mesos blocat al port per ordre de l’executiu estatal. Pocs dies abans, Rackete havia estat detinguda a Itàlia per atracar al port de Lampedusa amb 42 migrants a bord malgrat que l’executiu no li havia donat permís.

Durant l’acte Pep Guardiola farà una glossa als dos guardonats, que en els darrers mesos s’han erigit com les cares visibles de la defensa dels drets de les persones migrades.

Per a veure l’acte en directe, cliqueu ací:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb