Featured Video Play Icon

La família de Guillem Agulló i el grup Ovidi4 va retre homenatge al militant antifeixista assassinat per un grup de nazis l’11 d’abril de 1993. Dimecres es van commemorar els vint-i-cinc anys de la mort d’Agulló i aquests últims dies s’han fet diversos actes de record i concentracions. A més de la família Agulló i d’Ovidi4, en l’homenatge també van participar-hi Feliu Ventura, Miquel Gil, Maria del Mar Bonet, Berta Iñíguez, Flora del Diluvi i Francesc Anyó. El públic va clamar, dempeus, el cant ‘Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!’

Tot seguit podeu llegir el text que va llegir-hi la família:

«25 anys, fa 25 anys que la nostra vida va trontollar a cop de punyalada feixista.

25 anys on l’estat més ranci va mostrar la seua cara més perversa en l’estafa d’un judici i l’encobriment dels assassins.

25 anys on ens vam poder adonar dels vertaders i perillosos mecanismes de l’estat i d’un poder judicial al seu servei.

Volíem justícia i vam ser traïts, una altra punyalada.

És per això que també ara fa 25 anys que vam començar a denunciar públicament aquesta injustícia i tot l’entramat feixista que envoltava l’assassinat de Guillem.

Fa 25 anys que vam començar un dur camí per a donar a conèixer la seua història, la nostra història. I per dignificar la memòria del nostre germà, fill, amic…

Un camí amb molts entrebancs, no lliure d’amenaces, pintades, càntics feixistes, que convidaven a reviure el dolor i abandonar aquesta lluita. El que ells no sabien era que també nosaltres ens havíem impregnat de la força, la constància i la tenacitat de Guillem i que això ens donaria les forces necessàries per a seguir endavant.

Així que no, no van poder callar les nostres veus, les veus d’una família i que a poc a poc anà convertint-se en el clam de tot un poble. Amics, companys, moltíssima gent, que ha anat creixent per milers durant aquests 25 anys i que ens ha cuidat com qui cuida el tresor més apreciat. Tota la gent que ens heu donat suport, que ens heu mostrat la vostra estima, que l’heu recordat i heu dignificat la seua memòria, sou vosaltres els qui vertaderament heu fet justícia a Guillem.

Sou vosaltres els protagonistes d’aquesta història, sou els qui heu estat al nostre costat durant aquests 25 anys i sou els qui amb els vostres actes, les vostres paraules, les frases encoratjadores, heu donat veu a Guillem, heu portat a tot arreu el seu missatge i l’heu mantingut viu, viu com la flama.

És per això que aquest acte no pot ser sinó un acte d’agraïment, per tots els vostres esforços, per honorar i recordar Guillem, per la lluita antifeixista, per fer vostre el seu missatge i per agafar el nostre relleu. I per continuar amb el cap ben alt, sempre cap endavant.

Gràcies, INDESINENTERS!

I volem acabar agafant prestada una frase de l’amiga Gemma Pasqual, que diu així:

ELS SEUS 18 ANYS SÓN PERPETUS,

LA MIRADA CONGELADA EN UNA FOTOGRAFIA

ENS ENCORATJA A CONTINUAR LA LLUITA!!

Guillem Agulló la lluita continua!!»

L’actuació portava el nom ‘Cuidem-nos’ i es va fer en el marc del cicle ‘Rock, pop… al Palau’. Ovidi4 està format per la cantant Mireia Vives, el periodista David Fernàndez, el guitarrista Borja Penalba i el poeta David Caño. Els seus espectacles combinen la música, la poesia, la representació de to teatral amb el contingut reivindicatiu i polític.

Més informació:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.