[VÍDEO] L’intent d’Albert Rivera d’atacar TVE en un programa en directe acaba en ridícul

  • El president de Ciutadans mira de manipular l'audiència contra TVE i es posa en evidència

VilaWeb
Redacció
10.10.2019 - 17:51
Actualització: 11.10.2019 - 00:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat avui TVE de ser ‘TeleSánchez‘ i s’ha posat en evidència. Rivera criticava que Televisió Espanyola enviés una carta als partits polítics el 16 de setembre convocant-los a un debat electoral, mentre hi havia la incertesa sobre si Pedro Sánchez seria investit o es farien eleccions.

El dirigent de Cs ha mostrat la carta, però s’ha anat posant nerviós quan l’ha rebatut el presentador del programa ‘Los desayunos’, Xavier Fortes, que li ha explicat que TVE treballa amb terminis perquè és un organisme públic i que es van preveure les dues opcions, la investidura o la repetició electoral. Rivera ha insistit amb la carta, brandant-la, i ha acabat desarmat i amb cara de pomes agres.

Vegeu-ho.

Rivera mateix ha difós a Twitter el fragment tallat de la conversa que li interessava, i més dirigents de Cs l’han compartit per fer d’altaveu de les acusacions contra TVE, però amagant el ridícul del dirigent, desmentit en directe.

Us oferim tota la conversa transcrita.

—Albert Rivera [A. R.]: Mostraré una prova als teleespectadors fins a quin punt Sánchez volia eleccions. Això és una carta que Radiotelevisió espanyola va enviar als partits polítics. Aquesta casa, que s’ha convertit en ‘TeleSánchez’, ens va enviar una carta el 16 de setembre!, abans que es convoquessin eleccions, convocant-nos a un debat electoral. Es pot tenir més barra que el senyor Sánchez, que engega la maquinària, i que aquesta casa, que es converteix en la casa del senyor Sánchez? Jo no estic disposat que la tele pública sigui la tele de Sánchez. Això, que ho paguem tots, que ens costa gairebé mil milions d’euros, no pot ser. Jo demano la dimissió de Rosa Maria Mateo [màxima responsable de RTVE] una altra vegada, com la vaig demanar al debat, perquè no es pot tenir tanta barra. No es pot enviar una carta com aquesta dient-nos que ens convoquen a un debat electoral quan queda una setmana per a intentar desblocar el país. Aquesta és la prova que Sánchez volia eleccions perquè ja convocava eleccions.

—Xavier Fortes [X. F.]: Jo li puc assegurar que els que estem als serveis informatius en aquesta casa som els mateixos que vam mantenir-nos ferms per a no canviar la data del debat, malgrat les pressions…

—A. R. [interrompent-lo]: Jo no he demanat la seva dimissió. He dit que qui va enviar aquesta carta hauria de dimitir.

—X. F.: Però també és cert que Televisió Espanyola té uns terminis perquè és un organisme públic. Potser… escolti un moment…

—A. R. [tornant-lo a interrompre]: Li llegeixo la carta? Jo la hi llegeixo.

—X. F.: No cal, si la conec…

—A. R.: No, és per als espanyols. Ens convoquen a un debat quan falta una setmana per a desblocar el país. I jo proposo aquell mateix dia una reunió a Sánchez i em diu que no, que farem eleccions. I casualment ens envien una carta dient que anem a un debat, és al·lucinant.

—X. F.: S’han enviat diverses cartes, hi estem obligats…

—A. R.: Però està malament o no això?

—X. F.: Jo no sé si està bé o malament, només dic que hi estem obligats, potser no com les televisions privades, a respectar uns terminis. Per exemple, per a licitar un plató, no podíem fer-ho després [de la convocatòria electoral]. I a més, alhora que es preveu això, es demanen també les autoritzacions perquè si hi ha un debat d’investidura ens deixin fer la retransmissió des del congrés. Es van tenir en compte les dues opcions, que hi hagués desblocatge o eleccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes