Guia de les Marxes per la Llibertat: horari i recorregut
Les Marxes per la Llibertat sortiran de cinc ciutats diferents: Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i aniran passant de poble en poble fins a arribar a Barcelona · Els CDR s'uniran amb una sisena marxa el divendres

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
L’ANC i Òmnium Cultural han organitzat una acció unitària i multitudinària per a respondre a la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el procés. Són cinc marxes, anomenades Marxes per la Llibertat, que han sortit avui de cinc ciutats –Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona– i que aniran de poble en poble fins a arribar, divendres, a Barcelona. Les columnes confluiran en la manifestació convocada pels sindicats a les 17.00 als Jardinets de Gràcia.
Guia de la vaga general de l’octubre 2019
A més, els CDR, que ja havien donat suport a la iniciativa, han organitzat una sisena columna que es farà divendres mateix: sortirà de Castelldefels i arribarà a Barcelona.
[EN DIRECTE] Totes les mobilitzacions contra la sentència del procés
Les marxes comencen dos dies després de fer-se pública la sentència contra el procés, que va suscitar una onada de protestes i indignació ja dilluns de bon matí. L’ocupació reeixida de l’aeroport de Barcelona pel Tsunami Democràtic, l’acció sorpresa a Madrid, les concentracions de dilluns al vespre i els talls i protestes ahir arreu del Principat van precedir les marxes. L’arribada a Barcelona coincidirà amb la vaga general convocada divendres.
La resposta a la sentència del judici del procés: totes les mobilitzacions
Les marxes duraran tres dies (dimecres, dijous i divendres) i recorreran 100 quilòmetres, dividits en cinc etapes d’uns 20 quilòmetres cadascuna. El primer dia i el segon, hi haurà dues etapes (una al matí i una a la tarda) i el tercer dia només una, perquè s’arribarà a Barcelona a migdia.
Inspirades en marxes pacífiques històriques, pretenen ser una resposta de país en favor de la llibertat dels presos polítics i els exiliats, contra la repressió i per reivindicar el dret d’autodeterminació. La voluntat és implicar-hi tot el país, de manera transversal i plural, i retornar a la ciutadania el paper protagonista de les mobilitzacions.
Com ens assabentarem de les mobilitzacions?
Tothom pot afegir-s’hi, sense limitacions ni l’obligatorietat de completar etapes senceres. Cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, on s’oferirà a preu simbòlic esmorzar, dinar i sopar populars. També s’hi podrà pernoctar de franc i prosseguir la marxa l’endemà, prèvia reserva a la web www.marxesperlallibertat.cat.
L’organització té equips de suport logístic per si algú no pot continuar caminant per motius físics. També hi haurà equips d’assistència mèdica per a auxiliar qualsevol qui ho necessiti.
Com funciona el codi QR de l’aplicació del Tsunami Democràtic?
Horaris i recorreguts
Dia 1
Dia 3
Tsunami Democràtic: totes les mobilitzacions
El manifest: ‘Autodeterminació i llibertat, prou repressió’
Heus ací el manifest que han elaborat els organitzadors i impulsors de les Marxes per la Llibertat:
«Hem decidit avançar. Ho hem fet molts cops en la història d’aquest país, farcida de lluites veïnals, laborals, vagues i manifestacions. Hem estat i som un poble tossudament alçat, llavor de moltes lluites, que no s’ha conformat mai i que sempre ha lluitat per avançar.
Ho fem en un context advers: l’estat ha decidit que la seva unitat territorial és innegociable i que aquesta condició està per sobre de qualsevol dret, també per sobre de tots aquells pels quals els nostres pares, avis i besavis van lluitar. Anys i dècades d’avenços i lluites als carrers.
L’estat espanyol, els seus estaments de poder, pretenen vulnerar drets fonamentals. Els vol criminalitzar, i ens vol fer creure que votar és un delicte; que manifestar-se massivament és un delicte; que dissentir no està permès. I que plantar cara a les desigualtats és motiu d’empresonament.
Consells de seguretat per si t’identifiquen o et detenen
No se’n sortiran. I no ho faran perquè davant de les seves mentides i del seu poder es trobaran un mur de gent alçada, disposada a plantar cara de manera noviolenta per defensar aquells drets pels quals no només val la pena lluitar, sinó que és obligat fer-ho. L’1 d’Octubre ens vam plantar davant dels col·legis electorals perquè sabíem que aquella lluita no només era legítima, sinó que era necessària. Fa 100 anys, a la vaga de la Canadenca, milers de treballadors van plantar cara a l’estat, a la seva força i a la repressió per defensar drets fonamentals, conscients que aquella lluita era justa, i que calia deixar-hi la pell. I se’n van sortir. Perquè la lluita sempre acaba donant els seus fruits.
Som una immensa majoria que no tolerem més repressió, que volem i exigim la llibertat immediata de les preses i els presos polítics i el retorn de les exiliades i els exiliats. I som molts els qui creiem que l’autodeterminació és un dret tan legítim com qualsevol altre, i que el seu exercici no pot ser mai considerat un delicte.
I precisament perquè som molts els qui ho creiem, també som molts els que caminarem, inspirant-nos en altres marxes que han marcat la història de la humanitat. Ho va fer Martin Luther King l’any 1963, arribant fins a Washington. I abans ho havia fet Gandhi, durant la Marxa de la Sal.
Cada poble fa el seu camí. Nosaltres també. Sempre hi ha camí. No l’hem abandonat mai i no donarem mai per perduda cap batalla. Davant la injustícia, més solidaritat; davant la repressió, més mobilització. Ni jutges ni policies no podran impedir fer sentir la veu d’un poble alçat i determinat a lluitar per la justícia social i per la llibertat.
Omplir places i desbordar carrers. Només hi ha una via: respondre amb dignitat, avançar plegats, i guanyar-nos el futur!»
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits