Va néixer a Barcelona l’any 1971 i viu a Sant Cugat del Vallès. Aquest advocat va iniciar la seva carrera professional al sector privat, fins que l’any 2001 es va incorporar a Suport Associatiu on ha ocupat el càrrec de gerent. Des de l’any 2001 ha treballat directament amb associacions i fundacions executant tasques d’assessoria, consultoria i formació. Participarà en la jornada Miralls que organitza la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural amb la col·laboració de l’ENS i la Fira Mediterrània de Manresa.

 

Les entitats del tercer sector tenen una clara funció de servir la societat en diferents camps. Però què vol dir responsabilitat social de les entitats? Com ha de ser una entitat per tenir aquesta etiqueta?

La definició habitual de la responsabilitat social de les organitzacions es basa en tres pilars: la gestió social, la gestió econòmica i la mediambiental.

El primer pilar està enfocat a cuidar i fomentar el benestar de les persones, de la comunitat, del voluntariat, de les persones associades, dels usuaris/es de les nostres activitats. L’econòmic, en el cas de les nostres entitats, acostuma a ser més fàcil de complir, ja que som entitats que no tenim afany de lucre i els resultats econòmics no són el centre de la nostra activitat. Això no ens ha de fer oblidar aquest aspecte, perquè és un àmbit en què tenim moltes coses a fer des de les nostres organitzacions. La gestió mediambiental consistiria a poder garantir un equilibri entre les activitats que fem i l’impacte que generem a l’entorn.

Dit això, que seria com la definició clàssica de la responsabilitat social, crec que les entitats del tercer sector hem de poder treballar la coherència. La coherència entre la nostra missió, els nostres valors i la nostra acció. Coherència entre el nostre discurs i allò que fem i la manera com ho fem.

Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu fent clic aquí

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.