Els psicòlegs Anna Miñarro i Ricard Díaz han tractat algunes de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils denuncien que s’han sentit desemparades institucionalment i la manca d’acompanyament psicològic que se’ls ha ofert.

Segona ha explicat Díaz en un reportatge de VilaWeb, ‘les instiucions han complicat la vida a les víctimes durant aquest any’. Per això, critica la hipocresia de l’acte d’homenatge que es farà a Barcelona el 17 d’agost: ‘Després d’ignorar-los durant tot l’any, ara els organitzen un acte? Les víctimes no s’ho creuen’.

A més, Díaz destaca les complicacions que han tingut a l’hora que se’ls reconegués com a víctimes del terrorisme. De fet, la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (Uavat) ha assessorat i tramitat fins ara noranta-quatre peticions perquè siguin reconeguts com a víctimes del terrorisme familiars de morts, ferits i testimonis directes als atemptats.

L’impulsor de la UAVAT, Robert Manrique, va advertir de la importància que les persones que han mantingut algun tipus de vinculació amb l’atemptat facin una petició per rebre ajuts i indemnitzacions abans que es compleixi el primer aniversari dels atacs i s’arxivi la seva causa al superar el termini establert, que expira al cap d’un any.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb