El director de TV3, Vicent Sanchis, ha causat una forta polèmica a les xarxes socials quan ha declarat que voler recuperar la potència del canal Super3 i del 3XL “és una pretensió imbècil”, i que “qualsevol mirada enrere no és més que nostàlgia”. En una entrevista del portal televisiu El món de la tele, Sanchis ha fet aquesta crítica: “Ací la gent és tan feliç que diu: ‘Oh, te’n recordes, quan el Tomàtic, i quan el Petri…? Escolta’m una cosa: en aquell moment, Televisió de Catalunya competia amb un sol canal de televisió. […] Quan anaves al mercat japonès a comprar una sèrie, la podies comprar, teníem 450 milions l’any de recursos i ara, tot això ha canviat.”

“Avui dia, nosaltres tenim nou o deu canals de pagament infantils i juvenils, i les cadenes espanyoles també, amb moltíssims recursos. I nosaltres hem anat minvant els nostre finançament. A més, si ara volguéssim comprar Bola de Drac no ho podríem fer, perquè un d’aquests canals l’hauria comprat en exclusiva per a tot l’estat. Però és que a més els joves ja no veuen la televisió com abans. Ara, amb una tablet o un mòbil poden veure cinquanta mil ofertes diferents. Per tant, convertir-se en un referent en aquest públic és una feina molt difícil, per no dir impossible”, ha declarat.

Set anys sense el 3XL: Una generació d’adolescents orfes de televisió en català

Les declaracions de Sanchis han sobtat, entre més raons, perquè ell mateix havia expressat anteriorment la voluntat de recuperar un canal exclusivament infantil i juvenil. El juliol passat, Sanchis va explicar que treballaven amb una reordenació dels canals de la televisió pública que implicaria el retorn d’un espai juvenil, desaparegut d’ençà del tancament del canal 3XL ara fa vuit anys. Avui, en canvi, ha apuntat que la cadena va calcular que fer un canal juvenil per treure el 33 i posar-lo amb Esport 3 costaria vuit milions més l’any. “I no els tenim –ha dit–. Per tant, caldrien diners i voluntat política per veure com es pot pagar i quins canvis s’han de fer. Però encara que tinguéssim els diners, pretendre que la infància sigui com fa vint o trenta anys és masoquisme nostàlgic.”

Marina Massaguer: ‘És vital recuperar el canal juvenil de TV3’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.