Vicent Sanchis considera “una pretensió imbècil” voler recuperar la força del Super3 i el 3XL

  • "Encara que tinguéssim els diners, pretendre que la infància sigui com fa vint o trenta anys, és masoquisme nostàlgic", ha dit en una entrevista a 'El món de la tele'

VilaWeb
Redacció
03.05.2021 - 16:25
Actualització: 04.05.2021 - 07:44

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha causat una forta polèmica a les xarxes socials quan ha declarat que voler recuperar la potència del canal Super3 i del 3XL “és una pretensió imbècil”, i que “qualsevol mirada enrere no és més que nostàlgia”. En una entrevista del portal televisiu El món de la tele, Sanchis ha fet aquesta crítica: “Ací la gent és tan feliç que diu: ‘Oh, te’n recordes, quan el Tomàtic, i quan el Petri…? Escolta’m una cosa: en aquell moment, Televisió de Catalunya competia amb un sol canal de televisió. […] Quan anaves al mercat japonès a comprar una sèrie, la podies comprar, teníem 450 milions l’any de recursos i ara, tot això ha canviat.”

“Avui dia, nosaltres tenim nou o deu canals de pagament infantils i juvenils, i les cadenes espanyoles també, amb moltíssims recursos. I nosaltres hem anat minvant els nostre finançament. A més, si ara volguéssim comprar Bola de Drac no ho podríem fer, perquè un d’aquests canals l’hauria comprat en exclusiva per a tot l’estat. Però és que a més els joves ja no veuen la televisió com abans. Ara, amb una tablet o un mòbil poden veure cinquanta mil ofertes diferents. Per tant, convertir-se en un referent en aquest públic és una feina molt difícil, per no dir impossible”, ha declarat.

Les declaracions de Sanchis han sobtat, entre més raons, perquè ell mateix havia expressat anteriorment la voluntat de recuperar un canal exclusivament infantil i juvenil. El juliol passat, Sanchis va explicar que treballaven amb una reordenació dels canals de la televisió pública que implicaria el retorn d’un espai juvenil, desaparegut d’ençà del tancament del canal 3XL ara fa vuit anys. Avui, en canvi, ha apuntat que la cadena va calcular que fer un canal juvenil per treure el 33 i posar-lo amb Esport 3 costaria vuit milions més l’any. “I no els tenim –ha dit–. Per tant, caldrien diners i voluntat política per veure com es pot pagar i quins canvis s’han de fer. Però encara que tinguéssim els diners, pretendre que la infància sigui com fa vint o trenta anys és masoquisme nostàlgic.”

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any