El perillós viatge de l’Apol·lo 13 de 1970 a la cara oculta de la Lluna es pot veure ara en resolució 4K. El centre Goddard de la NASA ha utilitzat dades recopilades per la nau espacial LRO (Orbitador de Reconeixement Lunar) per a produir un vídeo que recrea la missió. La nau va haver de tornar a la Terra sense tocar la superfície de la Lluna per una avaria, i ho va poder fer gràcies a l’assistència gravitatòria del satèl·lit terrestre.

El vídeo mostra diferents parts de la superfície lunar, que comença amb la sortida del sol i finalitza en el moment en el qual l’Apol·lo 13 restableix el contacte per ràdio amb el control de la missió.

També es mostra el camí de la trajectòria de retorn lliure al voltant de la Lluna, i una vista contínua de la Lluna al llarg d’aquest camí. Totes les vistes s’han accelerat per adaptar-les al visionament en menys de dos minuts i mig.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb