Verònica Cantó, nova presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

  • La nova presidenta prendrà possessió del càrrec aviat, en un acte solemne

VilaWeb
Redacció
11.03.2022 - 19:23
Actualització: 11.03.2022 - 20:23

El ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat, per una àmplia majoria, la renovació de la junta de govern, que serà formada per Verònica Cantó, com a presidenta; Joan Rafael Ramos, com a vice-president; Immaculada Cerdà, com a secretària, i Maria Àngels Francés i Artur Ahuir, com a vocals.

La nova presidenta prendrà possessió del càrrec aviat, en un acte solemne, tal com preveu la llei de creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Verònica Cantó Doménech (Cocentaina, 1964) ha estat aquests darrers quinze anys la secretària de la institució. Forma part de l’Acadèmia d’ençà de la creació de la institució, l’any 2001. Prové del món editorial, i ha estat directora de publicacions d’Editorial Marfil, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià i autora de diversos llibres de text. És membre de les seccions de Publicacions i Comunicació, de Lexicografia i Gramàtica i de Terminologia i Assessorament Lingüístic.

El vice-president, Joan Rafael Ramos Alfajarín (Borriol, 1965), és catedràtic de la Universitat de València, especialista en lingüística i en història social de la llengua, i dins de la institució normativa és membre de les seccions de Lexicografia i Gramàtica, i Terminologia i Assessorament Lingüístic. Va entrar a l’Acadèmia en la primera renovació de la institució feta per cooptació directa dels membres l’any 2016, i n’és vice-president d’ençà del 2017.

La nova secretària de l’AVL, Immaculada Cerdà Sanchis (Algemesí, 1965), és cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, i va entrar a formar part de la institució en la renovació de l’any 2016. És vocal de la junta de govern d’ençà del 2017 i presidenta de la Secció de Publicacions i Comunicació, secretària d’Onomàstica i membre de la Secció de Foment de l’Ús del Valencià.

Maria Àngels Francés (Alcoi, 1976) és doctora en Filologia per la Universitat d’Alacant, especialista en literatura autobiogràfica, crítica de gènere i foment de la literatura. Va entrar en l’Acadèmia l’any 2021, en la segona renovació de l’AVL feta per cooptació. Abans d’entrar en la institució, va ser comissària externa de l’Escriptora de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas, i actualment és secretària de la Secció de Documentació i Literatura, i membre de les seccions de Terminologia i Assessorament Lingüístic, i Lexicografia i Gramàtica.

Artur Ahuir López (València, 1965), filòleg i professor de secundària, és membre fundacional de l’Acadèmia. Va formar part de la primera junta de govern de l’AVL, i actualment ocupava també la vocalia segona. És president de la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, i membre de Lexicografia i Gramàtica, i de Documentació i Literatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any