Autora: Pepa Úbeda

Entrevistem Verònica Cantó, professora, filòloga i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). La seva trajectòria sempre ha estat lligada al coneixement del valencià, i al foment del seu ús i normalització en la societat. Sota aquest objectiu s’emmarca la seva tasca com a directora de publicacions de l’editorial Marfil, la presidència de l’Associació d’Editors del País Valencià (1999 – 2002), i els seus anys com a acadèmica de la llengua.

En llegir el vostre CV allò que primer em cridà l’atenció és la diversitat d’activitats que heu desenvolupat relacionades amb la nostra llengua. En quin àmbit us sentiu més a gust?
Pot ser en tots alhora, perquè, tant des del punt de vista educatiu com en l’edició de textos, com a autora de materials i, en les tasques institucionals, com a secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, sempre hi ha un nexe comú que és el treball per la nostra llengua. És com intentar assolir un mateix objectiu des de perspectives diferents.

Quina era la vostra responsabilitat com a Arxivera de l’Arxiu Patrimonial de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina?
Fonamentalment, consistia a catalogar el fons bibliogràfic i fer el buidatge de les diferents obres des del punt de vista temàtic, cronològic i d’autoria.

La vostra dedicació al món editorial ve de llarg. Podríeu parlar-nos-en?
Vaig arribar al món editorial des de l’ensenyament l’any 1989, quan se’m va oferir la possibilitat d’assumir la direcció de publicacions de l’Editorial Marfil d’Alcoi. Per a mi era tot un repte. La veritat és que el procés d’aprenentatge del sector editorial i tot el que comporta va ser molt intens i força  apassionant. Vaig estar 17 anys al front de l’editorial i, sincerament, crec que va significar una de les etapes més enriquidores de la meua vida professional i també personal. Al meu parer, quan una persona és editora ho és de per vida. Jo no m’he desvinculat mai del món editorial. El verí dels llibres no té cap vacuna possible.

Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu, fent clic aquí.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb