Ha arribat a la dotzena edició i, per celebrar-ho, la Nit de les Lletres Catalanes ha crescut, ha afegit música a la festa i  ha obert les veus al conjunt dels Països Catalans.

Una bella manera de començar l’any és presentar als companys de ploma l’obra publicada durant el cicle anterior: al País Valencià, això ho fa la gent de lletres convocada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en un sopar de retrobaments i micro obert on cadascú té tres minuts (cronometrats) per a explicar, llegir, cantar, mostrar o el que vulgui el darrer llibre publicat.

Ahir, 11 de febrer, a València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània va acollir l’edició 2020 de la Nit de l’AELC, en un acte conduït per Rosanna Pastor que va comptar, a més a més, amb la màgica veu de la cantant en aranès Alidé Sans. Tal com ja s’havia fet a Barcelona (i com es farà també a Palma), precisament per fer visible el conjunt de la creativitat literària en català, amb tots els accents que l’articulen, la nit va començar amb un recital d’autors d’arreu del país amb el títol de ‘Referents’, i va comptar amb els textos i la veu de Josefa ContijochCarles Duarte, Pau Faner, Gaspar Jaen, Bernat Joan, Vicenç Llorca, Manuel Molins i Rosa Planas.

Entre els assistents, a més de la gent de lletres, hi havia representants d’Acció Cultural del País Valencià, entitat que també col·labora en l’organització de l’acte, de la Societat Coral El Micalet, que l’ha acollit en les edicions anteriors, o d’Intersindical Valenciana.

En els seus parlaments, tant Gemma Pasqual, vice-presidenta de l’AELC al País Valencià, com Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes, van destacar la força de la mata de jonc literària, malgrat els esforços que des de tantes instàncies s’esmercen per a separar-la.

I, als qui pretenen amb tant de deler trencar aquest natural lligam, Ponsatí-Murlà va dedicar, en nom dels assistents, un ‘elegantíssim, cultural i lletrat… foteu-vos’.

Que així sigui.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.