El portaveu d’Élite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez, ha assegurat que mantenen la voluntat de continuar negociant amb el govern encara que no hi hagi prevista cap reunió avui. En una entrevista a RAC-1, ha confiat que s’arribarà a un acord ‘com més aviat millor’ encara que ahir a la nit l’assemblea del sector del taxi va refusar la proposta del govern d’ampliar els 15 minuts per a la pre-reserva de les VTC a canvi d’acabar amb la vaga indefinida. El portaveu del sindicat ha avançat que la vaga es podria propagar cap a altres ciutats catalanes de la Costa Brava i la Costa Dorada. També ha demanat disculpes als ciutadans pels ‘danys col·laterals molt grans’ però ha afegit que estan defensant les seves famílies.

El portaveu del sindicat era partidari d’acceptar l’oferta del govern d’ahir a la nit, però la majoria de taxistes reunits en assemblea la van refusar. Álvarez ha considerat que si la negociació s’hagués fet abans, ara no s’estaria negociant en un context de vaga i ha considerat que ‘costarà aixecar-la’.

‘Tito’ ha assegurat que el problema dels taxistes no és només a Barcelona i ha avançat que la vaga es podria estendre a altres ciutats perquè s’estan fent reunions en diverses poblacions catalanes.

Pel que fa a l’agressió d’aquest diumenge a un periodista, el portaveu del sindicat ha afirmat que no pot acceptar les imatges que està veient d’alguns dels seus companys però també ha defensat que el 99,99% dels taxistes no són violents. Ha explicat que està en una situació com a portaveu del sindicat que ‘no desitja a ningú’ perquè hi ha molts nervis i ‘hi ha situacions que se’n van de la mà’. En aquest context, ha explicat que s’ha quedat com a portaveu del sindicat per fer pedagogia i perquè hi ha gent que li ha demanat que no abandoni.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb