El líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha descartat que la seva formació es presenti a les eleccions europees amb el PSC, com van fer en les eleccions catalanes. Ho ha dit en una entrevista de RNE-Ràdio 4, on ha argumentat que el PSC, a escala europea, està integrat en el Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates ,mentre que Units manté vincles amb el Grup Popular Europeu. Tanmateix, Espadaler ha dit que les eleccions europees no són la seva prioritat, per la qual cosa considera que les possibilitats per presentar-s’hi ‘són escasses’.

No obstant això, ha afirmat que estan negociant amb el PSC per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals i que l’acord està ‘ben encarrilat’. Ha assegurat que la seva voluntat és acudir a les municipals amb el PSC o amb grups independents, i ha rebutjat arribar a acords preelectorals amb partits independentistes i amb partits ‘unionistes immobilistes’, com el PP i Ciutadans.

També ha insistit que no s’integraran en la candidatura de Manuel Valls a Barcelona: ‘Una aliança amb Cs, que és hostil amb tot el que representem de catalanisme, és absolutament impossible’.

Així mateix, ha destacat que, en qualsevol acord, Units prioritzarà dos elements programàtics: les polítiques socials per a ancians i que els ajuntaments siguin ‘elements de recuperació econòmica’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.