Fotografia: @OmniumEixample

Avui es fa la primera Caminada per la Pau, una iniciativa conjunta d’una vintena d’entitats i amb el suport d’Òmnium Cultural. Malgrat la pluja, ha començat a l’Arc de Triomf, a Barcelona, i els assistents han avançat agafats de la mà, en silenci i vestits de blanc darrere una capçalera amb un representant de cada entitat.

L’activista Arcadi Oliveres hi ha donat el tret de sortida amb un parlament i acabarà amb una meditació final a càrrec del monjo budista Wang Xin. La iniciativa va néixer d’una proposta d’una veïna de l’Eixample de Barcelona, preocupada per la imatge de violència que es pretén introduir a la societat catalana.

Les entitats que hi han participat són Budistes per la Pau, Casa del Tibet, Musulmans de Catalunya, els Caputxins de Sarrià, la Comunitat Sikh, Fundació Pare Manel, la Comunitat Evangèlica Alemanya, Casa de l’Ésser, Associació de dones Pakistaneses i Asiàtiques, Bet Shalom, la Parròquia Ortodoxa Romanesa San Jorge, País Conscient, Fundació Valors Humans, Audir, Budisme compromès, Bombers per la República, representants de comunitats musulmanes, els Brahma Kumaris, la Comunitat Hindú i el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb