Llancen xinxetes en el recorregut de la Vuelta i es punxen les rodes d’una quinzena de ciclistes

• Tot i que cap col·lectiu no ha reivindicat l'acció, aquests dies s'han fet crides a protestar contra la volta ciclista espanyola al pas pels Països Catalans

La Vuelta al seu pas per Argentona
ACN
27.08.2023 - 17:27
Actualització: 28.08.2023 - 13:06

A una quinzena de ciclistes de la volta ciclista espanyola se’ls han punxat les rodes aquesta tarda en el descens del coll d’Estenalles per la presència de xinxetes a la calçada. Entre els corredors afectats hi ha hagut el belga Remco Evenepoel, guanyador de la Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets han succeït pels voltants de les 15.30 quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d’Estenalles (870 metres), entre Talamanca i Navarcles (Bages). Els ciclistes que s’han trobat amb les rodes punxades han pogut tornar al grup gran amb normalitat i sense complicacions. Els ciclistes disputen la segona etapa de la cursa entre Mataró i Barcelona, de 182 quilòmetres i amb final al circuit de Montjuïc.

Tot i que cap col·lectiu no ha reivindicat l’acció, aquests dies s’han fet crides a protestar contra la volta espanyola al seu pas pels Països Catalans. A la volta francesa d’enguany, en l’etapa al País Basc, uns quants activistes van llançar xinxetes i claus a la carretera i van causar punxades a uns quants corredors.

Quatre detinguts

Quatre persones van ser detingudes ahir al matí al Solsonès per amenaces contra la Vuelta. La competició ha de travessar la comarca en l’etapa que va de Súria (Bages) a Arinsal (Andorra). Tots quatre detinguts encara són a les dependències policíaques i s’han acollit al dret de no declarar. Passaran la nit al calabós de la comissaria de la Verneda, a Barcelona, i demà passaran a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Solsona. Els acusen de preparar “actes i amenaces” contra la Vuelta, sense especificar res més.