La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 19 de Madrid ha demanat al director del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche que no restringeixi les visites de membres d’ONG als interns.

Així consta en un acte de 8 d’agost de 2017, al qual ha tingut Europa Press, emès arran d’un escrit de representants de les ONG Pobles Units-Servei Jesuïta a Immigrants, SOS Racisme i Karibu.

En l’escrit, les ONG exposen que ‘la Direcció del CIE ha modificat, unilateralment i sense previ avís, les condicions per dur a terme les visites de les ONG als interns restringint-se a aquelles persones que demanin expressament ser visitades’ i ‘obligant-los a demanar-ho expressament per a cadascuna de les visites que vulguin rebre’.

Segons el parer de les associacions, aquesta mesura ‘suposa un obstacle per a la tasca humanitària que realitzen doncs fins i tot les persones que han estat visitades i vulguin ser visitades l’endemà han de sol·licitar-ho de nou per escrit’.

El jutjat es remunta a un acte de gener de 2011 en el qual, ‘amb la finalitat de garantir els drets fonamentals’ dels interns, es va establir un marc per al dret de visites de les ONG confirmat per la pròpia adreça del CIE en el mes de març.

Per tot això, la magistrada requereix al director del CIE que doni compliment al seu propi ofici de l’1 de març de 2011 en el qual s’establien les normes de gestió de visites de les ONG a interns “deixant immediatament sense efectes les mesures adoptades consistents en la modificació de les condicions de visites de les ONG”.

Una ‘decisió absurda’
Les associacions assenyalen en un comunicat que amb aquesta “absurda decisió” la Direcció del CIE “ha incomplit la seva pròpia normativa, vulnerant els drets dels interns i de les ONG en la seva tasca humanitària”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.