L’eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao ha denunciat avui que Espanya és l’únic país d’Europa que prefereix l’amnèsia a la memòria i l’ha instat a complir amb les recomanacions internacionals i canviar radicalment la seva política sobre memòria històrica.

Bilbao ho ha dit en un acte de record i homenatge a les persones que es van morir a la batalla de Matxitxako, un dels enfrontaments navals més durs de la guerra de 1936-1939.

‘Necessitem veritat, justícia i reparació. Necessitem un estat que reconegui que té responsabilitats en la batalla de Matxitxako i en les atrocitats comeses durant els quaranta anys de dictadura’, ha reivindicat.

L’eurodiputada ha apostat perquè les noves generacions prenguin consciència que la democràcia i les llibertats que poden gaudir avui van començar ‘amb l’esforç i el sacrifici de persones com les que van morir combatent un cop d’estat il·legal’, que va desembocar en una dictadura ‘que va batre rècords en crims i repressió’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]