La diputada del Bloco de Esquerda de Portugal Isabel Pires ha recordat els presos polítics de Catalunya en un discurs amb motiu dels actes de commemoració del 25 d’Abril. ‘Avui que celebrem la llibertat i rendim homenatge als milers d’homes i dones que eren presos polítics a Portugal, hem de saber mirar al món amb el pes de la nostra història i la nostra solidaritat’, ha dit la diputada amb motiu dels homenatges a la Revolució dels Clavells.

Pires ha remarcat que ‘hi ha presos polítics al costat’ del seu país. ‘Fa falta una solució política per a Catalunya’, ha afegit la diputada, que ha criticat que ‘es vulnerin les garanties més elementals de l’Estat de Dret’ a l’estat espanyol. Segons Pires, la UE ha aixecat ‘un mur de silenci’ per ‘robar la veu’ als catalans, que en el seu parer pateixen una ‘persecució de l’estat espanyol’.

La diputada portuguesa ha volgut expressar la seva solidaritat amb ‘tots els que estan, en aquests moments, presos per defensar el dret a decidir el seu futur’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]