Coincidint amb la festa major d’hivern de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona, s’organitza la sisena edició de Llum Bcn, un festival artístic impulsat per Barcelona Cultura que inclou projeccions i espectacles pel centre de Barcelona. Una de les localitzacions escollides per acollir un dels projectes del festival, que porta per nom ‘Patis transformats’, és el Fossar de les Moreres, on s’hi han col·locat uns carros de supermercat amb troncs a l’interior que posteriorment s’encendran a la nit. Aquesta intervenció artística en un lloc carregat de simbologia ha provocat indignació entre molts ciutadans i s’ha vist reflectida a les xarxes.

Aquesta polèmica recorda a la que es va viure durant l’exposició del mes d’octubre que incloïa la instal·lació d’una estàtua eqüestre de Franco a la porta del centre del Born CCM. Els actes de protesta que van anar intensificant fins que finalment, l’estàtua fou destruïda i l’Ajuntament de Barcelona la va retirar.

L’obra ha estat creada per estudiants de Belles Arts de la UB i expliquen la intervenció artística en aquest text:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]