Tourouvre-au-Perch, a Normandia, ha instal·lat una carretera de panells fotovoltaics al llarg d’un quilòmetre per proveir d’energia renovable el municipi durant dos anys. Es considera la primera carretera de panells solars del món i té una superfície de 2.800 metres quadrats de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera, és capaç de generar electricitat per a una població de fins a 5.000 habitants.

Els panells tenen un recobriment de resina que els permet suportar el pas dels vehicles i el fregament de les rodes. Alhora, els materials amb què s’han fabricat són resistents a les condicions climatològiques, i té l’avantatge que s’instal·la directament a les carreteres ja construïdes. Un cop col·locats, els panells poden generar energia elèctrica sense envair les superfícies agrícoles i els paisatges naturals. Wattway, com s’anomena aquesta tecnologia, és una innovació francesa després de cinc anys d’investigació i que es posa a prova per primer cop en aquest municipi francès.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]