Uns 3.500 voluntaris han omplert els setze trams entre l’església de Collbató (Baix Llobregat) i el cim del Cavall Bernat, el més emblemàtic de la muntanya de Montserrat. Els retrats dels presos polítics i dels exiliats han recorregut els trams en silenci fins al peu del cim, a dalt de tot del qual una cordada de bombers i escaladors ha pujat les fotografies. La solemnitat de l’acte ha estat adornada pel cant de diverses corals que cantaran cançons tradicionals i de muntanya.

Els encarregats de donar el tret de sortida a la cadena humana han estat els familiars d’alguns dels presos, com la muller de Joaquim Forn, Laura Masvidal, que ha agraït especialment l’acció i l’ha comparada amb la construcció d’un castell: ‘Amb confiança i col·laboració, de baix i fins a dalt, és la manera d’assolir el cim’.

El recorregut ha seguit el camí vell i ha passat per Sant Joan, el pla dels Ocells i la serra de les Lluernes per arribar fins al Cavall Bernat. En total, vuit quilòmetres amb un desnivell positiu d’uns 675 metres. Han fet el cim passades les dues de la tarda.

La iniciativa, l’ha organitzada l’Associació Catalana pels Drets Civils amb el suport de Bombers per la República, Crida per la Llibertat, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

El president Puigdemont, els consellers Forn, Turull i Rull, i Sànchez i Cuixart han agraït la iniciativa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]