El Japó és sinònim, entre més coses, de robòtica. La robotització de la indústria i l’ús d’humanoides hi són molt esteses i per això no sorprèn gens que a la capital, Tòquio, s’hi faci cada dos anys des del 1973 la principal fira de robots del món. La International Robot Exhibition (Irex) aplega enguany del 2 al 5 de desembre quasi mig miler d’organitzacions i empreses amb ganes de mostrar-hi els últims productes robòtics en camps com ara l’agricultura, la indústria, l’assistència en desastres ambientals, la gent gran i l’hoteleria.

Us oferim tot de vídeos que mostren humanoides i robots exhibits aquests dies a la fira, organitzada per la New Energy and Industrial Technology Development Organization.

Una humanoide dóna la benvinguda al públic de l’Irex:

Els humanoides cada vegada són més realistes:

Robots domèstics:

El robot Pepper en acció:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.