Segons Aena, la instal·lació aplica un pla de prevenció juntament amb el Consell Comarcal

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 16 (EUROPA PRESS)

La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha alertat aquest dijous d’una gran presència de mosquits a una zona de la terminal 2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, i ha reclamat a l’Agència de Salut Pública de la Generalitat (ASPG) que ordeni l’adopció de mesures correctores.

En un comunicat, el sindicat CEP ha assegurat aquest dilluns que la “plaga” de mosquits suposa una amenaça per a la salut dels policies nacionals destinats a l’Aeroport així com per a la resta de treballadors de la instal·lació.

A la seva queixa, la Confederació Espanyola de Policia reclama que la Inspecció de Treball faci les comprovacions oportunes i que s’ordeni l’adopció de mesures correctores del focus dels mosquits.

La CEP va explicar que l’abril va traslladar els problemes amb els mosquits a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, i va acusar Aena de no haver pres cap mesura per solucionar la situació que ja es va produir l’any passat, segons el sindicat.

PLA DE PREVENCIÓ

Per la seva banda, fonts d’Aena han indicat a Europa Press que hi ha un pla general de prevenció que es desenvolupa en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per atacar les plagues de mosquits.

Segons Aena, durant la primavera s’han fet diverses actuacions preventives al camp de vol i a les terminals per eliminar la presència de larves de mosquits i també s’actua quan es detecta algun focus d’insectes.

L’ens gestor de l’Aeroport ha recordat que el Prat està situat en una zona deltaica, cosa que afavoreix la presència de mosquits, especialment a l’estiu.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb