El monjo de Montserrat Sergi d’Assís Gelpí va rebre una amenaça de mort per l’homilia en què defensava l’1-O i que va llegir una setmana abans del referèndum, el 24 de setembre del 2017. En la prèdica, el pare d’Assís Gelpi animava a ‘dir no a la repressió i sí a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals.

El monjo denunciava que el poble català veia amenaçat ‘un dret tan senzill com el de ser consultats’ i per això demanava ‘no mirar cap a l’altra banda’. ‘Que Déu ens ajudi a passar aquests dies sempre amb un esperit pacífic i a estar al lloc que ens correspon d’aquest moment de la història’, concloïa l’homilia del monjo de Montserrat’, va dir Assís Gelpí.

En una piluada d’Assís Gelpí ha contestat a l’amenaça dient que no desitjava que li passés res greu, ‘però encara menys renunciar a la defensa dels drets més fonamentals’.

En el seu bloc personal, a més, ha afegit que ‘les crítiques són especialment bones si es fan amb estimació i criteri’. ‘A mi no se m’acudiria mai amenaçar algú de mort, ni que pensés que n’ha fet una de grossa’, ha reflexionat el monjo de Montserrat en el text.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb