Article de Marta Rojals

Un camí per a totes i per a tots

Rafa Carbonell
11.01.2016 - 22:00
Actualització: 10.04.2016 - 18:57
VilaWeb

Pierre Mendès France, 143è primer ministre francès, fou una de les personalitats públiques més destacades i  més influents, durant unes quantes dècades, de la França del segle passat.

Aquest polític, conegut pels seus discursos contundents i les seues mesures socials, ens va deixar una reflexió que m’agrada molt. Assegurava que allò que havia rebut dels seus pares eren els cognoms, i que tenia l’obligació de transmetre’ls als seus descendents, amb la mateixa dignitat amb què li havien arribat a ell.

El valencianisme polític que representa el Bloc, amb fortes arrels al llarg de la nostra història moderna, té un compromís amb el futur de la nostra gent, del nostre país i de la nostra història. Per això, les persones militants d’aquest partit tenim l’obligació moral i ètica de cuidar i de potenciar la dignitat política de tot allò que hem sembrat i que hem assolit al llarg de la nostra existència. I, al mateix temps, de continuar el camí que ens marca la nova societat del segle XXI; una nova societat valenciana que aposta amb valentia per tot allò que representa Compromís.

En aquest punt, vull ser clar: estic convençut que per fer una Coalició Compromís millor, hem de dir sí al Bloc. Necessitem un Bloc fort, un Bloc radicalment democràtic i un Bloc que done més protagonisme i que respecte escrupolosament les seues bases, sempre.

El nostre gran desafiament davant el congrés del mes de maig, el més important en la història del Bloc, ha de ser doble: l’enfortiment i la modernització de la nostra organització política i la innovació en la defensa a ultrança de la democràcia interna.

En aquests moments, amb molts companys i amb moltes companyes en la tasca de gestió de governs, i amb la gran responsabilitat que tenim en la construcció d’aquest espai comú i esperançador que és la Coalició Compromís, cal fer un Bloc fort.

En la meua opinió, els darrers esdeveniments interns que s’han viscut al nostre partit han causat un debilitament del projecte Bloc, un afebliment del valencianisme polític, al remat. L’essència de la nostra política –’De baix cap a dalt’– no sols vol dir estar contínuament al costat de la militància i facilitar-ne la participació política en la presa de decisions, de manera transparent i clara, sinó que, sobretot, vol dir que el respecte del resultat d’allò que han decidit els militants i les militants no sols siga sagrat, també el full de ruta a seguir.

És evident que aquest debilitament del Bloc no ha servit per a consolidar l’estructura i l’estabilitat de Compromís. No ho oblidem: afeblir el Bloc és afeblir la Coalició Compromís. I en aquest moment històric és una irresponsabilitat gravíssima que no ens podem permetre.

El País Valencià, la societat valenciana, els companys i les companyes de Compromís es mereixen un Bloc potent, enfortit. I, per damunt de tot, s’ho mereix la nostra militància, després de la gestió, tan deficient i tan equivocada que s’ha fet en tot el procés de coalició per a les eleccions a les Cortes Españolas.

Així doncs, durant els pròxims mesos se’ns planteja un camí apassionant i ple de possibilitats. Necessitem caminar decididament cap a un Bloc fort, que millore i consolide la  Coalició Compromís com la gran eina de la democràcia del nostre país. Hem de caminar cap a la democràcia radical interna i fer real eixa política de baix cap a dalt, en què la militància vaja de la mà de la seua direcció, i treballen colze a colze per assolir uns objectius comuns i compartits. Paga la pena de caminar per un projecte col·lectiu, plural, de respecte a la diferència, de participació coral i de decisió conjunta.

Perquè el camí del Bloc paga la pena. Millorar la Coalició Compromís ho necessita.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any