BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

Un 34,3% dels estudiants preuniversitaris de Catalunya no té decidit la carrera que vol estudiar, sent els de Girona els que menys clar tenen el seu futur laboral, segons el III Informe Young Business Talents, realitzat per Praxi MMT, Esic, Nivea, en coordinació amb l’Universitat de Granada.

Per províncies, els joves de Girona són els que es mostren més dubtosos sobre el seu futur (49,1%), seguits dels de Barcelona (35,2%), Tarragona (32%) i Lleida (30,2%), han informat aquest divendres en un comunicat.

Dels catalans que té decidit el seu futur, la majoria (44,9%) es decanta per treballar com a assalariat en una empresa, enfront de les altres dues opcions de ser emprenedor (39,1%) o ser funcionari (15,3%).

Un canvi de tendència respecte a les dades llançades per l’informe de l’any passat, en el qual el 46% dels preuniversitaris catalans preferia ser emprenedor i crear la seva pròpia empresa, enfront de ser contractat o ser funcionari públic.

A nivell provincial, els estudiants de Tarragona són els que més prefereixen ser contractats per una empresa (48,9%), seguit dels de Girona (45,6%) i Barcelona (45,1%), mentre que la majoria de joves de Lleida (40,1%) prefereix emprendre com a millor opció.

Segons l’estudi, els catalans són dels joves de l’Estat més poc inclinats a traslladar-se per feina (13,8%), només per davant dels balears (13,6%).

Per províncies, els preuniversitaris de Lleida són els més poc inclinats a mudar-se a l’estranger per treballar (18,3%), seguits dels joves de Barcelona (16,6%), Tarragona (12,8%) i Girona (7%).

L’estudi ha estat realitzat a nivell estatal entre 8.972 estudiants d’entre 15 i 21 anys que cursen els estudis de cuarto d’ESO, primer i segon de Batxillerat i cicles mitjà i superior de FP durant 2015.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb