El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha referit a l’actuació tan polèmica dels Mossos d’Esquadra a les manifestacions antifeixistes d’ahir a Girona i Terrassa. A Eslovènia, Torra ha explicat que donava quatre dies al seu conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè fes canvis a la conselleria.

El president assegura que si dimarts no hi ha canvis a Interior serà ell mateix qui prendrà decisions. Avui Buch ha estat entrevistat a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ i a ‘Els matins’ de TV3i ha dit que no li ‘tremolarà el pols si ha de fer fora agents de la Brimo’.

El president també ha explicat que es reuniria amb Buch diumenge per a revisar què va passar: ‘Hem de veure si hem de fer canvis, després de les últimes manifestacions. No podem caure en les provocacions de la ultradreta.’

Tanmateix, Buch ha explicat que a Girona els Mossos havien hagut d’actuar quan un grup de manifestants antifeixistes havia saltat el segon cordó policíac, per a evitar l’enfrontament amb els concentrats de Vox. ‘Ahir es va encapsular els feixistes, però va haver-hi uns antifeixistes radicals que van voler trencar els cordons. I la policia va haver d’actuar i protegir unes persones que, independentment de què pensin, es manifestaven.’

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb