La Comissió Europea s’ha negat a canviar de posició sobre la sentència contra el procés després de la crida d’Amnistia Internacional perquè la justicia espanyola alliberi Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, condemnats a nou anys de presó per sedició. ‘És un afer intern’, reiteren des de l’executiu europeu quan se’ls pregunta per la declaració pública de la ONG. La Comissió insisteix que respecten l”ordre constitucional espanyol’ i ‘les decisions de la justícia espanyola’.

En un informe, Amnistia Internacional ha exigit aquest dimarts l’alliberament dels Jordis en considerar que la seva condemna ‘amenaça els drets a la llibertat d’expressió i reunió’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb