Uber canviarà d’estratègia per tornar a Barcelona. L’aplicació digital de transports renunciarà a oferir el servei amb conductors particulars i es centrarà en els conductors professionals, com ja fa a ciutats com Madrid o París. Així ho ha assegurat el director general Uber Europa, Thibaud Simphal, en una entrevista al programa ‘Valor afegit’ de TV3.

Simphal ha explicat que busquen el consens amb els sectors implicats, com els taxistes, que sempre s’han oposat a la plataforma. Uber reconeix que la nova estratègia és inviable amb la limitació actual d’una llicència de vehicle amb xòfer professional per cada 30 taxis. Això equival a unes 300 llicències a Barcelona, mentre que Uber necessitaria, segons informa TV3, entre 3.000 i 5.000 llicències.

Uber assegura que és un canvi d’estratègia a escala europea que inclourà revisar les condicions laborals i afavorir la coexistència amb el taxi. ‘Volem obrir un diàleg amb l’ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat per avançar cap al futur i permetre aquesta tecnologia digital per la mobilitat, sense deixar ningú de banda, ajudant a la transició del taxi’, ha afirmat.

En aquesta línia, Uber vol donar la possibilitat a tothom que tingui un smartphone a través d’un botó de tenir un xòfer, aleshores hi haurà lloc per als taxis, però hi haurà lloc també per a moltíssima més gent.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb