Twitter ha informat que ha eliminat 130 perfils falsos que ha vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya. Segons la plataforma, els comptes formaven part d’una xarxa que publicava contingut relacionat amb el referèndum de l’1-O i que intentava ‘influenciar de manera inorgànica en l’opinió pública‘. Twitter recorda que la creació de comptes falsos suposa una vulneració de les regles de la xarxa social.

Vegeu ací l’explicació:

 

 

 

 

El 2018 Twitter va obrir una base de dades de transparència, on publica informació sobre perfils associats amb ‘operacions d’informació amb suport d’estats’. D’aquesta manera, la xarxa social intenta lluitar contra la manipulació del contingut de les converses a Twitter. Per això prohibeix activitats com el contingut brossa, l’actuació coordinada, els comptes falsos, la distribució de material piratejat, l’evasió del blocatge o fer ús del material atribuït a tercers comptes.

Ahir la xarxa social va actualitzar el contingut de la base de dades, i a banda del cas d’ERC, també va publicar informació relacionada amb Iran, Rússia i Veneçuela. Tots els comptes identificats han estat eliminats.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.