Trapero

L’advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, ha dit que estudien de denunciar l’ex-secretari d’estat de seguretat espanyol, José Antonio Nieto, per haver fet unes declaracions acusant el major dels Mossos d’obstrucció a la justícia. Nieto ho va dir l’endemà de la declaració com a testimoni de Trapero al Tribunal Suprem, que va fer trontollar l’acusació de rebel·lió: va atacar-lo, titllant-lo de mentider, dient que no es creia pas que els Mossos disposessin d’un pla per a poder detenir el president Puigdemont i els consellers si així ho ordenava un jutge o la fiscalia i, a més, va dir que Trapero havia ajudat el president a marxar a l’exili. Segons Nieto, els escortes que van acompanyar Puigdemont a Bèlgica van ser designats pel major.

Arran d’aquestes declaracions, i en una entrevista avui a TV3, Tubau ha dit: ‘És extraordinàriament sorprenent que qui va ser secretari d’estat d’Interior surti a fer manifestacions públiques per a rebatre una testifical, que suposo que si ho va fer és perquè va pensar que perjudicava els interessos d’algunes persones a Interior. És extraordinàriament greu que s’atribueixi a Trapero un delicte d’obstrucció a la justícia. I ara estudiem accions judicials sobre aquestes manifestacions falses, que atribueixen a Trapero un fet delictiu.’

L’advocada també ha opinat que la declaració que va fer Trapero deixa molt tocada l’acusació de rebel·lió, perquè ‘una de les potes’ sobre la qual la fan aguantar, la dels Mossos com a cos armat al servei d’una insurrecció violenta, ha caigut.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb